Muttu sin logo

Muttu

Hvordan skrive en god prosjektbeskrivelse

Artikkel

Publisert: 9. juli 2024

En god prosjektbeskrivelse er første steget på veien mot å finne de riktige konsulentene til prosjektet ditt. En gjennomtenkt og detaljert beskrivelse hjelper deg ikke bare med å formidle prosjektets mål og forventninger, men også med å tiltrekke de mest kvalifiserte og engasjerte konsulentene. Det gir en klar retning for prosjektet, setter tydelige forventninger, og legger grunnlaget for et vellykket samarbeid.

Hva er en prosjektbeskrivelse?

En prosjektbeskrivelse gir en klar og detaljert oversikt over hva prosjektet innebærer, hvilke mål som skal nås, og hvilke ressurser som trengs for å gjennomføre det. Merk at prosjektbeskrivelsen ikke er juridisk bindende. Den er der for å hjelpe deg med å sette målet slik at du kan lede prosjektet på en god måte. Bruk guiden som en sjekkliste for å definere prosjekter som hjelper oppstartsbedriften din å nå sin neste milepæl på ressurseffektivt vis.

Guide for å lage en engasjerende prosjektbeskrivelse

  • Tittel: Lag en tittel som engasjerer deg selv – det engasjerer helt sikkert andre også.
  • Overordnet mål: Formuler en enkel setning som beskriver hovedmålet for prosjektet ditt tydelig. Trekk frem hvilken verdi det vil ha for bedriften og kundene deres. Å enes om det overordnede målet som engasjerer er som laserfokus for samarbeidet.
  • Prosjektbeskrivelse: En tekst som oppsummerer verdien bedriften ønsker å oppnå gjennom prosjektet gir konsulenten et kort innblikk i deres behov. For å skape ekstra engasjement kan du skrive litt om hvilken samfunnsnytte resultatet av prosjektet skaper. Til slutt beskriver dere hvor langt prosjektet har kommet for å klargjøre både tekniske og organisatoriske forhold knyttet til gjennomføringen.
  • Definer roller: Hva trenger dere? Beskriv roller, nødvendige ferdigheter, senioritetsnivå, stillingsprosent og andre relevante detaljer.
  • Definer oppgaver: En tidslinje for prosjektet setter klare forventninger for ønskede resultater og hjelper styringen av ressursbruk. Del opp det overordnede målet i delmål og oppgaver for å tydeliggjøre veien til målet og ansvaret til konsulenten.
  • Timing: Angi både start- og sluttdato for prosjektet. Det eksakte tidsintervallet vil avtales med direkte med konsulenten før dere kontraktfester samarbeidet.
  • Budsjett: Oppgi budsjettet dere har for prosjektgjennomføringen.

Muttu fortsetter å lete i kriker og kroker etter konsulentene som kan løfte prosjektet ditt videre på vekstreisen. Vi gleder oss til å se prosjektet deres! Det samme gjør konsulentene vi matcher dere med.🙌🙌

Trenger du hjelp med å definere prosjektbeskrivelsen? Book tid på denne lenken, og så hjelper vi deg med å skape en beskrivelse som fanger oppmerksomheten og engasjementet hos konsulentene.

Finn frem

Konsulenten

Konsulentselskapet

Oppstartsselskapet

Vårt oppdrag

Meld interesse

Informasjon

Ressurser Personvern Brukervilkår Fakturering

Kontakt oss

Send oss en epost på [email protected], eller fyll ut kontaktskjemaet.